radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Inici » Baixen els contagis de Covid-19 a Palafolls a nivells previs a la segona onada

Baixen els contagis de Covid-19 a Palafolls a nivells previs a la segona onada

COMPARTEIX-HO
, / 308 0

En tota la setmana passada es van detectar 6 contagis de coronavirus a Palafolls, ja sigui amb testos d’antígens o amb proves PCR. Aquesta xifra és la més baixa al nostre municipi des de finals del mes de setembre, just abans que comencés la segona onada de la pandèmia.

En els últims 5 mesos, el nombre de contagis detectats amb prova mèdica al nostre poble no ha baixat dels 11, amb una punta de 34 contagis de Covid-19 la primera setmana d’aquest any.

A les poblacions del voltant també han registrat dades positives en l’última setmana. Santa Susanna, per exemple, ha registrat les millors dades des de l’octubre, amb un únic contagi, i a Pineda s’han detectat 27 nous casos positius, la millor setmana des de l’octubre. Aquesta xifra de contagis s’ha registrat també en els últims dies a Tordera, que de moment no mostra una davallada clara de casos positius.

A l’altra banda de la balança, però, hi trobem Malgrat de Mar, un municipi que, segons les dades del Departament de Salut, la setmana passada va sumar 63 contagis, la tercera pitjor setmana de la pandèmia en aquesta localitat veïna. Cal destacar que, en només un dia, dimarts passat, a Malgrat es van detectar 49 contagis.

Aquesta rebaixa del nombre de contagis generalitzada encara trigarà a reflectir-se a la pressió assistencial, però a hores d’ara el nombre d’ingressats va a la baixa als hospitals i centres assistencials de la nostra zona.

En la darrera informació emesa per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’aprecia una lleugera millora de les dades de persones ingressades. Actualment hi ha un total de 59 pacients ingressats per Covid-19 als hospitals i centres sociosanitaris de Blanes, Calella i Lloret, 4 persones menys que a principis de setmana, però la meitat de fa un mes. El nombre de professionals positius i en aïllament és de 13 persones, una més que en l’anterior recompte.