URGENT

Junts guanya al Maresme, on ERC és segona i PSC tercer

Compartiu aquesta història

Els resultats de les eleccions d’ahir a nivell comarcal han invertit el panorama català. En el cas del Maresme, la formació que s’ha imposat ha estat Junts x Catalunya, que ha rebut el suport del 23,2% dels vots emesos -un total de 40.921.

La segona força a la comarca ha estat ERC, que s’endú 40.324 vots -gairebé un 23% del total-, mentre que el PSC queda en tercer lloc fregant els 35.000 vots -concretament, 34.975-, amb un 19,83% del total de vots emesos.

En declaracions a aquesta emissora, la candidata de Junts x Catalunya al Maresme, 36a per Barcelona, Mònica Masramon, feia esment de la dificultat d’aquestes eleccions per la situació sanitària actual i valorava positivament els resultats que s’anaven coneixent en aquell moment de la nit electoral, alhora que lamentava també l’entrada de l’extrema dreta al Parlament català.

Per la seva banda, la diputada i portaveu d’ERC a Pineda de Mar, Mònica Palacín, valorava amb satisfacció els resultats dels comicis i considerava que la seva formació ha sabut recollir el “descontentament” amb el socialisme d’alguns votants.

Des de la tercera força al Maresme, el PSC, la número 6 per Barcelona, Alícia Romero, es mostrava satisfeta amb la victòria del seu partit a Catalunya i també a Palafolls, on va ser també la formació amb més vots.

La quarta força al Maresme en aquestes eleccions ha estat VOX, que ha esgarrapat gairebé 14.000 vots, i en cinquè lloc la CUP, amb prop de 11.600 vots.

En sisè lloc hi ha En Comú Podem, que ha obtingut 10.747 vots -un 6% del total- i en setena posició Ciutadans, que perd més de 56.000 vots al Maresme i n’obté aquest cop 9.185 -un 5,2% dels vots emesos.

Amb prop de 6.000 vots i en 8è lloc al Maresme hi ha el Partit Popular, seguit del PDeCAT, amb 5.115 vots -un 2,9%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics