El PSC s’imposa a Palafolls, seguit d’ERC i Junts

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les eleccions al Parlament d’ahir diumenge van deixar com a guanyador al nostre municipi el PSC, que es va imposar també a nivell català. A Palafolls ho va fer amb gairebé el 25% dels vots -24,86%-, el que es tradueix en 902 vots dels 3.698 que es van emetre a les urnes. El partit va pujar en 173 vots respecte els obtinguts a les eleccions del 2017.

La segona força a Palafolls va ser ERC, posició que el partit també va ocupar a Catalunya. Els republicans van obtenir 873 vots, un 24% dels vots emesos, registrant una davallada de 368 vots respecte els que van aconseguir ara fa poc més de 3 anys.

El podi electoral palafollenc el va completar Junts x Catalunya, que també va aconseguir el tercer lloc a nivell català. A Palafolls, la formació independentista va obtenir 575 vots, el que suposa un 15,85% dels vots emesos.

Al llarg del programa especial que Ràdio Palafolls va fer ahir al vespre es va poder parlar amb els portaveus dels 3 partits del ple del nostre ajuntament per fer valoració de la jornada electoral.

L’alcalde de Palafolls, el republicà Francesc Alemany, atribuïa la baixa participació a la por als contagis, en un escenari de pandèmia que, considera, no era el millor per celebrar eleccions.

Per la seva banda, la regidora i portaveu del PSC al consistori palafollenc, Dolors Agüera, apuntava també a aquesta baixa participació com a conseqüència de la Covid-19, i destacava a la vegada l’alt nombre de vots per correu.

D’altra banda, la portaveu de Palafolls En Comú al consistori, Clara Hidalga, feia també bona valoració del desenvolupament de la jornada electoral al nostre municipi, malgrat les circumstàncies actuals.

La quarta a força a Palafolls va ser VOX, que va endur-se més d’un 9% dels vots, concretament 336. L’extrema dreta també va obtenir aquesta posició a nivell català.

En cinquè lloc dels resultats hi ha En Comú Podem, que va obtenir 269 vots -un 7,41% del total-, seguit de Ciutadans, que va aconseguir ahir 225 vots. Pel partit taronja, vencedor a les eleccions del 2017, aquest resultat ha suposat una pèrdua de 1.400 vots al nostre municipi.

En setè lloc a Palafolls hi ha la CUP, formació que va obtenir 201 vots -un 5,5% dels vots emesos. A més distància, i ja per sota el centenar de vots, se situa el Partit Popular, que va obtenir ahir 68 vots, i el PDeCAT, amb 60 vots. La resta de vots, 66, se’ls van repartir altres formacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics