radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
ADIF investiga l’autorització de la marxa d’un tren a Blanes que podria haver causat un xoc frontal amb un altre comboi
, / 227 0 0

ADIF investiga l’autorització de la marxa d’un tren a Blanes que podria haver causat un xoc frontal amb un altre comboi

Comarcal Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » ADIF investiga l’autorització de la marxa d’un tren a Blanes que podria haver causat un xoc frontal amb un altre comboi

Els fets van passar divendres passat a quarts de 8 del matí quan el tren que esperava a l’estació de Blanes va rebre el permís per continuar la marxa cap a Tordera tot i que el semàfor era en vermell.

L’actuació del maquinista, que va veure en la distància l’altre tren que ocupava l’única via, va evitar que hi hagués un xoc frontal entre els dos combois, ja que va decidir no seguir endavant la marxa malgrat l’autorització.

Caldrà saber què va fallar divendres; si va ser un descuit del Centre de Control de Trànsit, o bé si el sistema va fallar i no va detectar que la via ja estava ocupada per un altre tren que venia de Tordera.

En un primer moment s’informava que ADIF investigaria el succés com a “conat d’accident”, però el gestor ferroviari ha explicat a Ràdio Palafolls que s’estan investigant els fets com a una “infracció del reglament de circulació ferroviària”, i no com a conat d’accident, ja que segons ADIF els dos trens estaven aturats; un a l’estació de Blanes i l’altre just abans de d’entrar a l’estació, per la qual cosa no hi va haver-hi cap conat d’accident.

Segons ha explicat Adif, cal saber si ha estat una errada tècnica o humana per poder prendre les mesures necessàries per evitar que tornin a passar.