URGENT

Palafolls es prepara per les eleccions del 14-F

Compartiu aquesta història

La convocatòria d’eleccions en plena pandèmia ha obligat a adaptar tant els espais electorals com les dinàmiques de vot durant el dia dels comicis.

Tot i que existeix l’opció de sol·licitar el vot per correu -el termini de la qual acaba avui divendres-, el diumenge 14 de febrer la ciutadania torna a estar convocada a les urnes, que a Palafolls es repartirà aquest cop en 5 col·legis principals.

A Sant Genís s’habilitaran dues meses, una a l’interior del local social i una altra a l’exterior, i al barri de Sant Lluís l’antiga fàbrica del Forroll tornarà a ser l’escenari de les votacions amb, aquest cop, 3 meses repartides pel recinte.

Al nucli urbà de Palafolls hi haurà 3 espais de votació: el Palauet, amb 3 meses; el Teatre de Palafolls, amb 2 meses, i el Casal d’Avis del centre, amb dues meses més.

L’organització dels espais s’ha pensat per complir amb totes les mesures anti-Covid i amb l’objectiu principal d’evitar aglomeracions. D’aquesta manera, es crearan circuits a cadascuna de meses, perquè l’entrada dels votants sigui diferent a la sortida, i hi haurà cues ordenades, marcades a terra i amb separació personal -sense excepcions, encara vagin juntes a votar famílies o bombolles convivència.

Tot plegat s’ha estructurat perquè la gent s’estigui el menys temps possible a la zona electoral. En aquest sentit, a l’interior del col·legi només podran haver-hi dues persones per votar, la que està introduint el seu vot i la que s’està preparant.

A tots els col·legis hi haurà presència policial, així com de personal de l’ajuntament que ajudarà als votants en el seu exercici del dret a vot.

Des de l’Ajuntament de Palafolls es recorda que és del tot obligatori votar amb mascareta -se’n facilitarà en cas de no portar-ne.

Durant tota la jornada electoral del 14 de febrer, des de Ràdio Palafolls es farà un seguiment del desenvolupament dels comicis, que aquest cop inclourà també informació a temps real sobre l’afluència de persones als col·legis per tal d’evitar aglomeracions de votants.

Cal recordar que el Govern de la Generalitat ha establert unes franges de vot recomanades. Així, de 9 del matí a 12 del migdia s’ha reservat el vot pels col·lectius de risc; de 12 del migdia a 7 de la tarda pels votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena, i de 7 de la tarda a 8 del vespre pel col·lectiu de persones en quarantena per Covid-19, contagiades, contactes estrets o sospitosos.

 

Consulta aquí el mapa per saber quins col·legis corresponen a cada secció: Col·legis electorals 14-F

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics