URGENT

Continua la pressió hospitalària mentre es demana mantenir les mesures de prevenció

Compartiu aquesta història
Dr. Oscar del Rio, metge de Medicina Interna de l’Hospital de Calella i especialista en malalties infeccioses. – Foto: CSMS

A nivell hospitalari, les dades de pacients ingressats a la nostra zona amb Covid-19 es manté pràcticament igual que a finals de la setmana passada. Segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 113 pacients ingressats a hospitals i sociosanitaris de la nostra zona.

La pressió hospitalària, doncs, no baixa. Per Cap d’Any, els centres hospitalaris de la corporació tenien 45 persones ingressades amb Covid; això vol dir que en un mes s’ha incrementat en un 151% el nombre de persones ingressades a hospitals i sociosanitaris de la zona.

El doctor Oscar del Rio, adjunt de medicina interna de l’Hospital Sant Jaume de Calella, explica que la situació actual als centres sanitaris de referència és complexa i complicada, especialment a l’hospital i al sociosanitari calellencs, on hi ha 84 dels 113 pacients ingressats.

El doctor explica que a la tercera onada de la Covid-19 s’hi ha entrat sense haver finalitzat la segona, viscuda entre octubre i novembre, cosa que ha tensionat molt l’activitat sanitària. A l’espera de l’arribada de la vacunació general, demana continuar amb les restriccions de contacte i mobilitat per evitar contagis, ja que afirma que són les que s’han mostrat més efectives per evitar revifades del virus.

Del Rio explica que, tot i que la corba de contagis sembla que ja ha començat a baixar, encara es trigaran almenys dues setmanes a veure el descens en les hospitalitzacions.

Segons l’adjunt de medicina interna de l’Hospital de Calella, tot i que la majoria de persones ingressades són persones grans, també hi ha casos greus de persones joves sense patologies prèvies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics