radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Inici » Els Ajuntaments reclamen els diners promesos després del Gloria

Els Ajuntaments reclamen els diners promesos després del Gloria

Obres Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 294 0

L’avinguda del riu Tordera va afectar especialment la zona baixa del riu. Les poblacions de Malgrat i Palafolls van ser les més afectades aquella matinada de fa un any.

Ràpidament les diferents administracions van prometre ajuts per a la reconstrucció de les zones més afectades o per cobrir els diners aportats pels ajuntaments per recuperar la normalitat.

Palafolls, però, no ha rebut encara ni un sol euro de les diferents administracions. De tota manera, l’alcalde de Palafolls Francesc Alemany, no dubta que es rebran els diners promesos. El batlle valora positivament la reacció que es va tenir davant la catastrofe i espera que l’ACA s’afanyi en poder reconstruir la mota de la zona afectada per millorar la seguretat en cas d’avingudes.

Malgrat de Mar va ser el municipi amb  més danys materials pel sobreeiximent del riu. De moment el municipi ha rebut ja 600 mil€ de la Diputació de Barcelona, però reclama a la Generalitat les ajudes promeses i, també, que s’afanyi en fer arribar els diners transferits per l’Estat per les ajudes als municipis afectats fa un any. L’alcalde, Joan Mercader, recorda a l’ACA que encara ha d’arrenjar definitivament l’aparcament del CAP de salut, que es va esfondrar parcialment, i que escolti les demandes dels pagesos per aixecar la riba del riu i evitar nous desbordaments.

Un dels principals efectes del Gloria va ser la caiguda dels ponts viaris i ferroviaris entre Malgrat i Blanes.  Els dos, però ja estan de nou en funcionament després d’una ràpida reconstrucció.

A l’altra banda del riu, a Blanes, el consistori espera que al febrer s’acabin definitivament les obres de l’escullera del port. L’alcalde de la ciutat, Àngel Canosa, també reclama els diners promeses ja que recorda que els municipis van haver de fer front a molts desperfectes.

També Tordera va patir la borrasca i l’avinguda del riu, però en menor mesura que les poblacions del tram més baix. Tordera també ha rebut els diners promeses per la Diputació de Barcelona.