URGENT

El Palauet, el Teatre i el Casal d’Avis seran col·legis electorals el 14F per evitar aglomeracions

Compartiu aquesta història

Continuen els preparatius per a les properes eleccions catalanes que, si no hi ha canvis per part del TSJC, es faran el diumenge dia 14 de febrer.

Els preparatius s’han reactivat a correcuita i ahir al vespre l’Ajuntament va fer el sorteig dels membres de les meses. Com ja us informàvem dimecres, per aquests comicis s’ha  ampliat de 10 a 12 el nombre de meses electorals per tal reduir el nombre de votants d’algunes meses. En concret, segons es va informar en el ple d’ahir, les dues noves meses es situaran una a Sant Lluís i l’altra a Sant Genís.

La principal novetat és que per evitar la concentració de votants al centre, s’instauraran 3 centres de votació. Seran el teatre, el Palauet i el Casal d’Avis. En aquests espais es situaran les 7 meses corresponents als votants del centre i Sta. Maria.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany considera que no té sentit fer les eleccions al febrer, amb la situació sanitària actual i amb la que es preveu per mitjans de febrer, ja que assegura que no hi haurà garanties i s’exposa als votants i als membres de les meses en una època de pandèmia. Diu que no són els jutges els que han de decidir quan fer les eleccions i espera que es recapaciti.

Alemany va explicar, per exemple, que els membres de les meses hauran de vestir EPI en l’última hora de votacions i el recompte de vots.

El PSC assegura que la situació actual és fruit de la confrontació política que viu el país i que s’hauria d’haver resolt al Parlament amb un acord de totes les forces polítiques i qualifica la situació de perillosa. Dolors Agüera és la portaveu socialista a l’Ajuntament de Palafolls

Per la seva banda la portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, assegura que les coses no es fan com s’haurien de fer. Assegura que la situació no variarà gaire entre febrer o al maig, tot i que afirma que no es partidaria de fer els comicis al febrer.

El tribunal Superior de Justícia de Catalunya va mantenir ahir la data de les eleccions pel 14 de febrer davant les crítiques del govern que considera que no es donen les condicions sanitàries per desenvolupar la jornada electoral amb garanties.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics