URGENT

El pagesos han reprès l’activitat mentre esperen els ajuts promesos 

Compartiu aquesta història

El Gloria va afectar especialment al sector agrícola del voltant del riu. L’aigua de la Tordera va negar grans zones agrícoles de Malgrat i Palafolls. Segons el Departament d’agricultura de la Generalitat, el Gloria  va afectar 326 hectàrees d’horta al Delta de la Tordera, especialment a Malgrat, amb 120 hectàrees i Palafolls amb 110. 

L’aigua va afectar conreus d’enciam, patata civada o escaroles, afectant greument la producció i deixant moltes explotacions del tot inservibles.

Els pagesos, però van aconseguir refer les explotacions, amb molt d’esforç i mirant de reüll al riu.

El gerent de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera, Josep Ferrer, explica que els pagesos han hagut d’habilitar els camps de nou amb la por que es pugui repetir de nou un episodi com el de fa un any, ja que no s’ha fet gaire res per evitar una nova avinguda del riu.

De fet el 22 d’abril de l’any passat el riu va tornar a desbordar-se al mateix punt, tot i que no va causar tants danys.

L’ACA va aixecar de nou el marge del riu fins l’alçada prèvia al Gloria. Una mesura insuficient pels pagesos que temen que una nova tordera pugui afectar de nou les explotacions properes al riu.

Al Maresme hi ha una 30a de pagesos afectats per la borrasca de fa un any, amb danys que superen els 300.000€.

De moment, però, només 2 petits productors han cobrat les ajudes, mentre que la majoria de pagesos continuen a l’espera de recuperar part dels danys causats i de la inversió feta per tornar a aixecar el negoci.

L’activitat agrícola no va ser l’única afectada pel Gloria. També uns planters es van veure greument afectats així com productors de flors ornamentals situats a la zona del Pla d’en Bigas.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics