URGENT

Els Ajuntaments s’afanyen a sortejar les meses electorals per les eleccions catalanes

Compartiu aquesta història

Les mesures cautelaríssimes dictades ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que paralitza el decret de suspensió de les eleccions catalanes ha obligat als ajuntaments catalans a reprendre els preparatius dels comicis.

Segons la llei avui és la data màxima per sortejar les meses electorals, és a dir, triar les persones que hauran de ser a les diferents meses el dia de les eleccions. Davant de les mesures d’ahir, que torna a situar els comicis al 14 de febrer, els consistoris han hagut de convocar d’urgència sessions plenàries per fer el sorteig. És el cas de Malgrat o Blanes, que ja tenen programats per avui el seus plens per escollir les meses.

La Junta Electoral de Barcelona, però, ha ampliat el marge pels municipis de la província fins demà. Això ho aprofitarà l’Ajuntament de Palafolls, que demà dijous té sessió plenària ordinària en la que s’inclourà un punt d’urgència per escollir les persones que formaran les meses electorals de Palafolls. 

Segons ha pogut saber aquesta emissora, i com a mesura per evitar aglomeracions a les meses el dia dels comicis, s’ha ampliat a 12 el nombre de meses al nostre municipi, duesmés que en els últims comicis. Això vol dir que en total demà es designaran 108 noms ja que cada mesa necessita 3 membres titulars i 6 suplents.

El sorteig el fa un ordinador de forma aleatòria i les persones designades seran notificades personalment i convocades pel mateix dia de les eleccions.

De tota manera, el TSJC demà decidirà definitivament sobre si les eleccions es faran el 14 de febrer, com estava previst, o bé es modifica la data, com pretenien la majoria de partits polítics, per raons sanitàries, pel que les designacions quedarien sense efecte.

D’altra banda, el consistori palafollenc estudia si manté els centres de votacions estrenats en els últims comicis -els tradicionals col·legis electorals de Sant Genís i Sant Lluís i el MiD i el Teatre al centre-  o es busquen altres espais per evitar, encara més, les aglomeracions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics