URGENT

L’ABS Malgrat-Palafolls podrà formar especialistes en Medicina de Família i Comunitària

Compartiu aquesta història

L’àrea bàsica de Salut Malgrat-Palafolls, integrada pels CAP’s de Palafolls i Malgrat de Mar, ha rebut l’acreditació per formar, en els propers anys, residents de medicina en l’0especialitat d’Atenció Familiar i Comunitària de la unitat docent Girona-ICS. Serà la primera ABS gestionada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que s’acredita per impartir aquesta formació de postgrau.

Segons ha informat la corporació, el pròxim curs l’àrea comptarà amb una plaça de resident per portar a terme el programa de formació de l’especialitat en medicina de Família i Comunitària, que té una durada de 4 anys. Una part del període de formació es fa en l’àmbit de l’atenció primària -tant al CAP Malgrat com al dispensari de Palafolls-, mentre que l’altra part es realitza a les àrees especialitzades i de les urgències dels hospitals de la Regió Sanitària de Girona, en aquest cas, el Sant Jaume de Calella.

Segons Rebeca Segura, tutora docent del CAP de Malgrat, es tracta d’una fita molt important tant pel centre malgratenc com per tot el conjunt de la corporació, i ho qualifica de “repte” que representa un aprenentatge no només pels residents que rebran en els pròxims anys sinó també per a tots ells.

Tal i com recorda la CSMS, fins ara, en l’àmbit de l’atenció primària, l’ens col·labora amb els Equips d’Atenció Primària de Canet de Mar i Blanes, gestionats per l’Institut Català de la Salut, com a centre associat docent. D’aquesta manera, afegeix la corporació, els residents de medicina familiar i comunitària que fan la seva estada en aquests centres continuen la formació especialitzada als hospitals de Calella i Blanes, centres adscrits a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics