URGENT

Palafolls crida a la lluita contra la violència masclista

Compartiu aquesta història

Avui, 25 de novembre, es commemora arreu del món el Dia internacional contra la violència envers les dones. Igualment com en molts punts del territori, Palafolls s’ha sumat avui a la crida contra la violència masclista amb la lectura d’un manifest davant del Teatre.

Al punt de les 12 del migdia, representants de l’Ajuntament de Palafolls han llegit un text en què es recorda el perquè del 25-N, una data escollida l’any 1999 per les Nacions Unides per commemorar l’assassinat de les germanes Mirabal, activistes polítiques, a mans de la dictadura de Trujillo a la república Dominicana, avui fa just 60 anys.

Tot i que s’afirma que, segurament, “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient” contra la violència masclista, encara queda molt camí per recórrer, sobretot tenint en compte que aquesta xacra social s’estén en molts àmbits de la societat.

Les encarregades de llegir el manifest han estat les regidores Susanna Pla, Helena Carles, Dolors Agüera i Rosa Garcia.

El text recorda que el confinament ha estat, per a moltes dones i infants, un sinònim de violència, ja que han hagut de conviure amb el seu agressor.

El manifest també apunta al fet que l’aïllament i la violència psicològica són eines que utilitzen sovint els agressors cap a les seves víctimes. En aquest sentit, es recorda que, contràriament al que es podria pensar, els domicilis s’han convertit en un entorn insegur per a moltes dones.

A la vegada, s’ha reclamat també un compromís per part de les administracions en l’erradicació de la violència masclista.

Al final de la lectura del manifest s’ha produït un sonor aplaudiment, i s’ha recordat que properament es duran a terme a Palafolls actuacions culturals entorn als drets de les dones. Avui també quedarà il·luminada de color lila la torre de guaita de la plaça Valls d’Ax.

Palafolls ja ha estat duent a terme aquests darrers dies diverses accions per commemorar la proximitat de la data del 25-N. Ahir dimarts i avui al matí s’ha estat instal·lant una paradeta davant del Teatre de Palafolls amb objectes com mascaretes, polseres i clauers, amb lemes com “Palafolls, lliure de violència masclista” i “Només sí és sí”. Aquests mateixos missatges, de fet, s’han difós també a través de banderoles que s’han col·locat als fanals del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics