URGENT

Baixa la participació al Gran Recapte d’aliments

Compartiu aquesta història

Tot i que encara no hi ha dades definitives de la participació ciutadana a la campanya del Gran Recapte d’enguany, les xifres que fins ara ha donat a conèixer la iniciativa mostren que s’ha registrat un 66% de donacions respecte el que es va recaptar l’any passat.

De fet, a nivell català la xifra de donatius se situa, almenys d forma provisional i segons els impulsors de la campanya, entorn als 40 Mil euros.

Maite González, coordinadora del Gran Recapte a Palafolls i Malgrat, explica que abans el recompte era més senzill, perquè des dels mateixos punts de recollida es podia fer el recompte del menjar donat. Enguany, però, el canvi a donacions en metàl·lic fa que calgui esperar als càlculs dels supermercats i a tancar el període de donatius via web, el proper 16 de desembre. Amb tot, però, González afirma que la valoració a nivell d’establiments és fluixa.

González afirma que el canvi en el format de les donacions al Gran Recapte degut al coronavirus, que enguany es feien en metàl·lic mitjançant butlletes que calia omplir als mateixos supermercats, ha fet que baixés la participació a la campanya.

En aquest sentit, afirma que qui ja coneixia la iniciativa i vol col·laborar ja ho ha fet, però que altres persones que no ho sabien han estat més reticents a participar-hi.

Fins el dimecres 16 de desembre es podran fer donatius al web www.granrecapteonline.com, així com a través del sistema Bizum.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics