URGENT

Dilluns reobren bars i restaurants amb l’inici del pla de desescalada

Compartiu aquesta història

El Govern català ha comparegut aquest dijous per anunciar el que ha anomenat “pla de flexibilització”, un calendari de desescalada de les mesures anti-Covid que contempla 4 trams i que preveu saltar d’etapa cada quinze dies, en funció de l’evolució de la pandèmia.

D’entrada, a partir d’aquest dilluns 23 de novembre, els bars i restaurants podran tornar a obrir a partir de les 6 de matí i fins a les 6 de la tarda, i podran servir sopars de 6 de la tarda a dos quarts de 10 de la nit. Caldrà respectar la distància mínima de 2 metres entre comensals de taules  diferents, amb un màxim de 4 persones per taula, exceptuant grups bombolla. A l’interior dels locals es podrà ocupar un 30% de l’aforament, mentre que a les terrasses no hi ha limitació d’aforament.

Meritxell Budó és la consellera de la Presidència del govern de la Generalitat.

En aquest primer tram de la desescalada poden obrir els cinemes, teatres, auditoris i les sales de concerts amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones. Es mantenen oberts els museus, les biblioteques i sales d’exposició a la meitat de l’aforament, però continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, així com continuaran suspeses les festes majors.

A partir de dilluns s’obren també les instal·lacions esportives a l’aire lliure i tancades amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia sense ús de vestidors, excepte en el cas de les piscines, i també tornen a obrir pavellons i gimnasos.

Als comerços s’hi manté la limitació del 30% de l’aforament, i poden restar oberts els establiments de menys de 800 metres quadrats.

En l’àmbit privat, en aquest primer tram de la desescalada les trobades poden ser de màxim 6 persones.

Pel que fa a l’educació, continuen vigents les mesures de presencialitat. En aquest sentit, es demana que els estudis de Batxillerat i les universitats mantinguin la docència teòrica virtual. Pel que fa a les activitats extraescolars, es mantindran obertes les organitzades pels centres educatius amb grups estables, i s’hi afegeixen activitats esportives no competitives dels mateixos centres. També es mantindran els ensenyaments de règim especial no reglat fins a 6 alumnes.

A partir del segon tram, els aforaments s’aniran relaxant, tant en la restauració com en la cultura o el comerç. A la segona etapa es preveu que reobrin els centres comercials. D’altra banda, el confinament perimetral de Catalunya s’acabaria a la tercera fase, tot i que en el segon tram ja podria haver-hi mobilitat al llarg de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics