URGENT

Els hospitals de Blanes i Calella registren més ingressats per Covid-19 que en la primera onada

Compartiu aquesta història
Dr. Oscar del Rio, metge de Medicina Interna de l’Hospital de Calella i especialista en malalties infeccioses. – Foto: CSMS

A data d’avui hi ha 97 pacients ingressats per Covid-19 als hospitals de referència de Blanes i Calella, una xifra màxima mai registrada abans. Durant la primera onada el màxim d’ingressos va ser de 83 persones, a finals de març.

El nombre d’ingressats per coronavirus als hospitals de la zona s’ha disparat en els últims 10 dies. El passat dia 26 d’octubre es reportaven 50 ingressats als hospitals de Calella i Blanes i a data d’avui ja són prop del centenar.

Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva actualment hi ha 42 ingressats a l’Hospital de Calella, 23 a la planta sociosanitària del mateix hospital, i 32 al comarcal de Blanes.

Óscar del Río, metge de medicina interna de l’Hospital de Calella i especialista en malalties infeccioses, ha explicat a RP que al centre calellenc s’ha notat un increment d’ingressos de pacients amb coronavirus en els darrers dies.

Del Río explica que hi ha dades que conviden a l’optimisme, però que la incidència acumulada continua creixent. En aquest sentit, però, aclareix que als hospitals els efectes es noten amb retard, per la qual cosa si les dades milloren ara serà d’aquí a uns dies quan això es percebrà als centres hospitalaris.

Cal recordar que aquests dos centres hospitalaris no tenen UCI i que els casos més greus són derivats als hospitals de  Mataró, Girona o a Can Ruti.

Davant d’aquesta situació, Del Río demana extremar les mesures de prevenció contra la Covid-19, en especial l’ús de la mascareta i el rentat de mans, així com complir amb les restriccions establertes.

Per alleugerir la pressió assistencial, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha suspès l’activitat d’un quiròfan de Calella per alliberar llits al centre. A Blanes es prioritzen les operacions que no requereixen hospitalització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics