URGENT

Palafolls vol ampliar la borsa de lloguer a preus socials

Compartiu aquesta història

Ahir, tècnics del Consell Comarcal del Maresme van ser a l’Ajuntament de Palafolls per formar al personal de l’OAC sobre la campanya “Llogant el teu pis, guanyes”, una campanya engegada fa uns dies per ampliar l’oferta d’habitatges assequibles al Maresme.

El que busca la iniciativa és que els propietaris que tinguin habitatges buits els posin de lloguer a través de la borsa social gestionada des del CCM. Aquests habitatges es posen en lloguer, però a un preu més baix del de mercat, per ajudar a les famílies o persones que busquen una llar.

Tot i cobrar menys del que es podria en el mercat lliure, el propietari guanya en tranquil·litat, ja que l’ens comarcal garanteix el cobrament del lloguer de fins a 6 mesos en cas d’impagament, també concerta una assegurança multirisc durant els 5 anys del contracte de lloguer i ofereix mediació i defensa jurídica en cas de conflicte entre propietari i arrendatari.

El conseller de Serveis Personals del Consell Comarcal del Maresme, Marc Bosch, assegura que hi ha molts propietaris amb els pisos buits i els anima a posar-los en aquesta borsa, ja que d’aquesta manera, afirma, es tindrà una rendibilitat de l’immoble amb la seguretat que ofereix el CCM. A més, recorda que municipis com Palafolls ofereixen beneficis fiscals als habitatges en lloguer social.

A Palafolls existeix una bonificació del 80% de l’IBI pels immobles destinats a lloguer amb renda limitada.

Ara com ara, la campanya busca propietaris que vulguin participar en aquesta iniciativa. A Palafolls, per exemple, a banda de la 30a d’habitatges de lloguer social d’iniciativa publico-privada a tocar de la biblioteca, només hi ha 5 habitatges en aquesta borsa de lloguer assequible del CCM. Una oferta molt baixa si es compara amb la demanda. A Palafolls són més de 200 les persones inscrites a la borsa de sol·licitants d’un habitatge de protecció oficial.

Els propietaris que vulguin entrar en aquesta borsa de pisos de lloguer a preus socials poden accedir a la pàgina web del Consell Comarcal o demanar més informació a la OAC de l’Ajuntament, on també s’informarà sobre com inscriure’s a la borsa de sol·licitants per poder accedir a aquests lloguers.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics