URGENT

Palafolls congela impostos i taxes per l’any que ve

Compartiu aquesta història

Ahir el ple de l’Ajuntament de Palafolls va aprovar les ordenances municipals per l’any que ve. La proposta del govern era mantenir la mateixa pressió fiscal, és a dir congelar els impostos, taxes i preus públics  que es gestionen des de l’Ajuntament.

Així els rebuts de l’IBI, l’impost de circulació o la taxa d’escombraries de l’any que ve es mantindran igual que enguany, sense cap augment de quantia. Per la seva banda, s’han aprovat algunes modificacions per ampliar i millorar alguna bonificació. Per exemple, s’ha esglaonat les bonificacions de l’IBI per a famílies monoparentals o nombroses. L’escalat arriba al 80% de bonificació per aquelles famílies que visquin en un habitatge d’un valor cadastral menor als 60 mil euros. Es quedarien sense bonificació les famílies que visquin en una llar de valor cadastral superior als 120 mil€. L’alcalde de Palafolls, el republicà Francesc Alemany,  recorda que el valor cadastral acostuma a ser la meitat del valor real.

Aquest escalat s’ha introduït a petició d’algunes famílies que l’any passat es van quedar sense la bonificació per culpa dels nous llindars aplicats a les bonificacions de l’impost.

S’han aplicat algunes novetats més en l’aplicació de bonificacions, com ara als alumnes del MiD que tindran rebaixa en casos de més de 2 germans o per més d’una activitat al centre.

Tota l’oposició va votar en contra de la proposta d’ordenances. El PSC aplaudeix la rectificació en les bonificacions de l’IBI per a famílies monoparentals i nombroses, però critica que es congelin els impostos locals. La seva portaveu, Dolors Agüera, considera que amb la situació actual es podrien haver baixat  tot el que es va apujar fa un any.

La socialista va demanar més col·laboració amb el govern per estudiar i elaborar  propostes com les ordenances municipals.

També va reclamar més col·laboració la regidora-portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, que també va recomanar emmirallar-se en el govern de Blanes, que assegura ha fet unes ordenances més socials.

Alemany va respondre que abaixar impostos rebaixa els ingressos municipals, que mantenen els serveis públics. L’alcalde va demanar als partits de l’oposició que facin les seves propostes sobre ordenances o altres qüestions.

Una altra de les novetats és que es podran fraccionar tots els impostos de caràcter anual, com l’IBI, escombraries o el de vehicles per poder pagar-los més còmodament. És una mesura que cal demanar expressament i que només té dues condicions, que no s’hagi acabat el període voluntari de pagament del rebut a fraccionar i que tots els impostos estiguin pagats a mitjans de desembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics