URGENT

Vila creu que amb el PSC al govern ja no hi hauria problemes en la recollida d’escombraries

Compartiu aquesta història

Joan Vila, regidor socialista a l’Ajuntament de Palafolls, està convençut que si el PSC hagués continuat al govern els problemes amb la recollida d’escombraries ja estarien solucionats. Vila va ser ahir el convidat de l’Assumptes Interns, on va repassar l’actualitat política del nostre municipi. En aquest sentit, el regidor va assegurar que encara ara, 15 mesos després d’accedir al govern, ERC encara retreu als socialistes els problemes en la recollida d’escombraries. Vila assegura que, probablement, la concessió no és la millor, però que hi ha marge de millora.

Tot i això, i en contra del que havien denunciat altres membres del PSC, el regidor no creu que el poble estigui més brut o deixat que abans.

Vila, que s’estrena al consistori en aquest mandat, ha criticat que ERC recrimini sempre les hipoteques deixades per l’antic govern, i acusa als republicans de deixar una gran hipoteca en la remodelació del carrer Roig i Jalpí. El nou govern va desestimar un projecte aprovat per aquesta via, que preveia reduir els carrils, fer una mitjana i millorar espais d’estacionament, per refer el que ja hi havia anteriorment. Això, segons Vila, condemna el carrer a ser com una carretera.

Segons Vila, el PSC encara estudia el sentit del seu vot a les ordenances municipals, que es debatran aquest dijous en el ple. Tot i això, i a nivell personal, el regidor considera que si l’any passat es van apujar alguns impostos tot i que el consistori presentava números verds, ara caldria rebaixar la pressió fiscal als palafollencs per ajudar-los davant la crisi que s’acosta.

El regidor, que va participar activament en l’elaboració de mascaretes i davantals durant la primera onada de coronavirus, creu que el govern local ha intentat amagar la seva col·laboració amb els voluntaris, i considera que els ha mancat elegància, tacte i ètica, ja que no va aparèixer en el vídeo estrenat al setembre, tampoc al reportatge de la revista El Ganxet i, ni tant sols, forma part del grup de WhatsApp de les cosidores.

Sobre el procés d’estabilització de plantilla del consistori, el regidor creu que s’hauria de forçar al màxim la legalitat per afavorir als treballadors que ja són al consistori.

Sobre la crisi del coronavirus a Palafolls, el socialista ha lamentat que el govern agreugés la crisi a bars i restaurants limitant-los l’espai i l’ús de les terrasses. Creu que aquest any no tocava regular aquests usos, tenint en compte la complicada situació del sector. També creu que les ajudes han estat poques i demana iniciatives per reactivar el teixit comercial del nostre poble.

 

Recupera l’entrevista sencera al regidor Joan Vila:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics