radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Blanes destina 180.000 euros per fer front a l’IBI a famílies amb pocs recursos
, / 230 0 0

Blanes destina 180.000 euros per fer front a l’IBI a famílies amb pocs recursos

Comarcal Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Blanes destina 180.000 euros per fer front a l’IBI a famílies amb pocs recursos

L’Ajuntament de Blanes obrirà, a partir d’aquest proper dilluns i durant un mes, un termini per presentar sol·licituds per a l’atorgament d’ajuts socials a famílies amb pocs recursos econòmics. Segons afirma el consistori, es tracta de la primera vegada que aquesta acció es duu a terme al municipi, i té per objectiu que aquestes famílies puguin afrontar el pagament de l’IBI del 2020.

Segons informa l’ens local, poden optar als ajuts totes les famílies del municipi amb recursos disponibles en una escala que es considera d’especial protecció o mínima per viure al municipi, i que han d’afrontar el pagament d’aquest impost.

L’Ajuntament de Blanes informa que l’ajut per famílies pot arribar a un màxim equivalent a la quota total de l’impost que han de pagar, i que s’estudiaran els condicionants de cada sol·licitud per saber de quina quantitat poden beneficiar-se.

Inicialment, el consistori hi ha destinat una partida consignada amb 180.000 euros amb caràcter no competitiu, és a dir, totes les famílies que compleixin els requisits rebran l’ajuda, encara que se superi aquest topall.

L’Ajuntament de Blanes considera adequat formular aquesta convocatòria per ajudar a les famílies amb recursos limitats tenint en compte l’actual context econòmic causat per la Covid-19. El consistori explica que d’aquest ajut se’n podran beneficiar aquelles unitats familiars que paguin l’IBI, ja sigui com a propietaris o com a llogaters del seu habitatge habitual, i que tinguin ingressos anuals inferiors als 20.000 euros.

Els requisits per demanar aquesta sol·licitud són, entre altres, el conjunt de membres de la unitat familiar siguin titulars, com a màxim, de l’habitatge habitual, d’un aparcament i d’un traster, i que el valor cadastral d’aquest conjunt d’immobles en cap cas superi els 50.000 €. També han de ser, com a màxim, titulars d’un automòbil i una motocicleta o ciclomotor i estar empadronats en el domicili habitual com a mínim des de l’1 de gener fins la data de sol·licitud de la subvenció. Per últim, també es demana que les famílies estiguin al corrent de les seves obligacions amb l’Ajuntament de Blanes.