radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » S’inicia la vacunació contra la grip a Palafolls

S’inicia la vacunació contra la grip a Palafolls

Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 330 0

La d’aquest dimecres és la primera de les jornades de vacunació contra la grip estacional a Palafolls, una campanya que enguany no es fa al CAP sinó de forma descentralitzada al Casal d’Avis del Centre i al Forroll.

Inicialment s’havien previst 3 dies de vacunació al nostre municipi -avui i dimarts i dimecres de la setmana que ve- però l’alta demanda de les cites prèvies va fer que s’ampliés la campanya també al dimecres 4 de novembre.

Com cada any, la vacunació contra la grip s’enfoca especialment al col·lectiu de persones majors de 65 anys i a les que tenen patologies prèvies, però enguany també s’ha volgut fer èmfasi en el personal sanitari i sociosanitari.

Mireia Hernández, infermera referent de vacunació a l’ABS Malgrat-Palafolls, explica que és important reduir la incidència de la grip amb la vacuna per tal que disminueixi la pressió assistencial, en una campanya condicionada per la Covid-19.

En el cas de Palafolls, i seguint les indicacions del Departament de Salut, s’ha externalitzat la vacunació en els dos casals d’avis, de la mateixa manera que s’ha fet a Malgrat de mar, amb quatre punts de vacunació.

Amb l’objectiu d’incentivar a la població a vacunar-se, la CSMS ha impulsat una iniciativa en què diverses cares conegudes del poble animen, sobretot a la població de risc, a demanar hora per rebre la vacuna. En el cas de Palafolls, la campanya ha comptat amb la col·laboració de Pilar Agell, Maria Fontecha, Santi Torner i Francesc Tresserras.

Per demanar cita prèvia per la vacunació de la grip cal trucar al telèfon de l’Ajuntament de Palafolls, el 93 762 00 43, entre dos quarts de 9 del matí i dos quarts de 3 de la tarda, o bé dirigir-se personalment al consistori dins del mateix horari. Per fer la reserva cal tenir la targeta sanitària o el DNI.