URGENT

Malgrat destina 75.000€ per ajudar càmpings i hotels per la crisi del coronavirus

Compartiu aquesta història

El ple de l’Ajuntament malgratenc ha aprovat inicialment una nova línia d’ajuts a l’activitat econòmica afectada per la covid19. En total destinarà 75.000€ per donar suport a l’activitat hotelera i dels càmpings del municipi, després d’una temporada molt complicada per culpa de la crisi del coronavirus.

L’objectiu d’aquestes ajudes és atorgar liquiditat a aquestes empreses hoteleres per contribuir al compliment de les seves obligacions i amortir la reducció dràstica d’ingressos de la passada temporada. A inicis del mes d’agost només 4 dels 13 hotels de Malgrat de mar havien aixecat la persiana i ho feien amb ocupacions mitjanes.

La quantia dels ajust dependrà de si l’establiment ha obert o no aquest estiu, però es preveu un mínim de 500€ per cada empresa.

El regidor de turisme de Malgrat Ludwig Ivan Hasko, assegurava que el sector li demanava, entre d’altres, una bonificació de l’impost de la recollida d’escombraries, una mesura molt complicada de dur a terme, pel que s’ha acabat configurant aquesta línia d’ajuts que, en certa manera, compensa la demanda dels hotelers.

Segons les bases dels ajuts, que encara estan en exposició pública i pendents de l’aprovació definitiva, la quantia subvencionada  s’haurà de justificar amb factures de subministraments, nòmines o lloguers del període corresponent a l’estat d’alarma; és a dir entre mitjans de març i mitjans de juny. El regidor explica que els establiments que aquest any han obert portes tot i les circumstàncies adverses, rebran un plus en les ajudes.

Malgrat ja ha iniciat diferents línies d’ajut als sectors damnificats pels efectes de la pandèmia. Una 80a de comerços han demanat una subvenció màxima de 500€ al consistori, que encara està avaluant les demandes. A l’abril es va engegar també un ajut per a famílies vulnerables.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics