URGENT

Palafolls rep l’ajuda del PUOSC per fer la via cívica a la zona agrícola

Compartiu aquesta història

Palafolls comptarà amb l’ajuda del Pla Únic d’Obres i Serveis a la qual es va presentar ara fa un any amb 3 projectes. Es tracta d’un pla d’ajudes plurianuals que s’atorguen per afavorir la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania dels diferents territoris i entre els diferents municipis, amb l’objectiu de dotar-los d’infraestructures de qualitat per impulsar l’activitat econòmica, millorar en prestació de serveis a la ciutadania i prevenir riscos naturals, així com potenciar l’accessibilitat a l’entorn digital.

El consistori palafollenc va concórrer al PUOSC amb un projecte que preveu el condicionament del camí de sorra de Can Sureda per tal de convertir-lo en una via cívica per visitar la zona agrícola propera al riu, de forma delimitada i no invasiva. La proposta inclou la creació de tres zones de descans en tot el recorregut, en zones on hi hagi vistes del pla agrícola i on s’instal·laran miradors habilitats, bancs, panells informatius i, també, una zona de Wi-Fi.

D’altra banda, dins d’aquesta idea s’hi inclou també un segon projecte que preveu la creació de dos estacionaments de vehicles a cadascun dels extrems, un al camp de futbol i un altre a la zona del camp de vol. El tercer dels projectes inclosos en aquesta via cívica preveu la rehabilitació i condicionament de la Protectora d’Animals de Palafolls.

El PUOSC atorga un percentatge de la subvenció demanada, amb un topall màxim de 250 Mil euros, que és la quantitat atorgada a Palafolls segons la resolució provisional del pla. L’anualitat proposada és el proper 2021.

 

En altres municipis veïns

L’únic municipi proper que ha aconseguit la màxima dotació en la nova convocatòria del PUOSC és Blanes, que té atorgats els 250.000€ per a l’estabilització del talús on es troba el jaciment arqueològic dels Padrets.

A Tordera es finançaran 3 projectes: la millora de l’hospital de Pobres, les lluminàries del camp de futbol i l’ampliació de la biblioteca municipal. En total, 132.000€ de subvenció.

A Malgrat només s’ha estimat un dels dos projectes presentats a la convocatòria. L’Ajuntament ha aconseguit 126.000€ per a la reforma del Centre Cultural i la millora de l’equipament de la ràdio local. L’altre projecte que havia presentat Malgrat, el d’incorporar aigua calenta a les pistes d’atletisme, no ha aconseguit finançament del PUOSC, però el regidor d’urbanisme de Malgrat, Jofre Serret, assegura que han reclamat aquesta denegació però que, en tot cas, l’obra de les pistes d’atletisme tirarà endavant amb recursos propis de l’Ajuntament.

Pineda ha aconseguit 126.000€ per a la reforma de l’edifici de benestar social, però en canvi, els ascensors del pas soterrat de la carretera N-II no han aconseguit cap dotació econòmica pel PUOSC 2020-2024.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics