URGENT

L’Ajuntament de Palafolls, pendent de la Generalitat per reobrir el servei de Respir

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc encara no té data de reobertura del servei de Respir, tot i que està preparat per tornar a posar en marxa aquest servei a les famílies i persones dependents del nostre municipi.

Segons ha explicat la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Palafolls, Sònia González, ja s’han fet totes les revisions pertinents a nivell de material, aforaments i logística pel funcionament del servei, però de moment el govern català encara no ha autoritzat la reobertura.

González explica que la demora en la resposta és deguda a la reducció de l’atenció pel coronavirus, que ha perjudicat al contacte amb l’administració. La regidora explica que la idea del govern palafollenc era reobrir el proper 1 d’octubre, intenció ara mateix impossible ja que cal esperar a la confirmació del govern. De moment encara no s’ha fet tampoc cap reunió amb les famílies, ja que falta informació de la Generalitat.

Per poder reobrir les instal·lacions del servei de Respir, ha calgut fer una revisió a càrrec d’un enginyer per poder garantir els aforaments permesos, reduïts per complir amb les mesures davant la Covid-19. En aquest sentit, González explica que s’ha eliminat o reubicat material de les sales, han canviat les dinàmiques de treball i s’han reorganitzat horaris per fer entrades esglaonades, amb un sistema similar al que s’aplica als centres educatius.

Des de l’Ajuntament de Palafolls s’ha informat que ja fa dues setmanes que s’està contactant amb la Generalitat per rebre l’autorització de reobertura del Respir, de moment sense resposta, així com tampoc es té cap previsió sobre quan es rebrà aquesta confirmació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics