radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Es posa en marxa un pla de millora per detectar i tractar la hipercolesterolèmia familiar
, / 228 0 0

Es posa en marxa un pla de millora per detectar i tractar la hipercolesterolèmia familiar

Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Es posa en marxa un pla de millora per detectar i tractar la hipercolesterolèmia familiar

Ahir dijous, 24 de setembre, es commemorava el Dia internacional d’aquesta malaltia, que té caràcter hereditari i que provoca que el nivell de colesterol “dolent” sigui molt alt. es tracta d’una malaltia que apareix en el moment de néixer i que pot causar atacs de cor en edats joves.

Amb motiu de la commemoració de la data d’ahir, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha anunciat la posada en marxa d’un pla de millora en la detecció i tractament de la hipercolesterolèmia familiar a través del desenvolupament d’eines de salut digital. Segons ha informat l’ens sanitari, el sistema que s’ha desenvolupat i que ara s’implementarà estudia totes les analítiques fetes i, segons els nivells de colesterol i l’edat del pacient, alerta al facultatiu que pot tractar-se d’un cas d’aquesta malaltia. D’aquesta manera, ofereix ajuda per trobar un tractament personalitzat i eficaç per a cada pacient.

Segons informa la corporació sanitària, s’estima que la hipercolesterolèmia familiar pot afectar actualment uns 30 milions de persones a tot el món, 200.000 a l’Estat espanyol i 30.000 a Catalunya. Es calcula que només al voltant del 15% estan diagnosticades, i que la gran majoria no tenen un tractament adequat. L’ens sanitari afirma que es tracta d’un “problema de salut pública”, i per això afirma que un diagnòstic precoç i un tractament adequat pot disminuir considerablement el risc de malaltia cardiovascular en aquests pacients.