radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimecres, 21:00-21:30
Baixen més d’un 15% els delictes contra el patrimoni a Malgrat
, / 342 0 0

Baixen més d’un 15% els delictes contra el patrimoni a Malgrat

COMPARTEIX-HO
Inici » Baixen més d’un 15% els delictes contra el patrimoni a Malgrat

Aquesta és una de les conclusions extretes de la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada dijous passat a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. La trobada, presidida per l’alcalde, Joan Mercader, i que va comptar amb la presència del delegat del Govern català a Barcelona, Juli Fernández, i de membres del cos de la Policia Local de Malgrat i dels Mossos d’Esquadra, va servir per presentar les dades en matèria de seguretat ciutadana durant l’últim any.

Segons les dades publicades pel consistori malgratenc, entre l’agost del passat 2019 i el juliol d’enguany hi ha hagut una reducció en el nombre de delictes de gairebé l’11% respecte el mateix període un any abans. Els delictes més registrats han estat furts, danys i estafes. A nivell de la Regió Policial Metropolitana Nord hi va haver una reducció dels delictes de prop d’un 8% i a l’Àrea Bàsica Policial del Maresme Nord la rebaixa ha estat del 8,7%.

Segons l’alcalde de Malgrat de Mar, la reducció es deu a l’afectació de la Covid-19, que ha tingut impacte sobre els delictes, però considera que la rebaixa s’ha vist més accentuada al municipi també degut al “bon ús de les noves tecnologies, així com l’experiència i el criteri professionals dels policies”.

A Malgrat, una les reduccions més destacables és la dels delictes contra el patrimoni, que han caigut un 15,7% al municipi, passant de 1.029 casos a 867. La rebaixa en aquest àmbit a la Regió Policial Metropolitana Nord és d’un 8,83%, mentre que a l’Àrea Bàsica Policial del Maresme Nord la disminució ha estat d’un 11%.

Segons ha informat el consistori malgratenc, durant l’últim any s’han efectuat un total de 174 detencions, de les quals 127 han estat a càrrec de la Policia Local i la resta de Mossos d’Esquadra.

Durant la reunió de la Junta Local de Seguretat a Malgrat de Mar també es van exposar dades referents als accidents de trànsit. Des de principis d’any se n’han registrat 27, i durant tot el 2019 se’n van produir 72.