radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDivendres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Divendres, 18:00-19:30
Inici » Malgrat comptarà amb un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Malgrat comptarà amb un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

COMPARTEIX-HO
, / 324 0

Foto: Paul Brennan – Pixabay

Malgrat de Mar comptarà properament amb un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Es tracta d’una actuació inclosa dins del Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima del municipi.

Segons ha informat el consistori malgratenc, l’octubre de l’any passat es va obtenir una subvenció pel programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible per tal d’instal·lar una estació d’accés públic de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics al municipi, concretament a l’aparcament públic pavimentat situat entre carrer Balmes i Verge de Montserrat.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Óliver Sánchez-Camacho, ha explicat en declaracions a Ràdio Palafolls que el projecte es troba en fase de licitació.

Des de l’Ajuntament de Malgrat consideren necessària l’aposta per instal·lar aquest nou punt de recàrrega, pel fet que actualment no n’hi cap al municipi i que el parc de vehicles s’està transformant. A la vegada, el consistori creu que cal promoure una energia més sostenible i l’ús de vehicles més sostenibles i menys contaminants, i afirma que la instal·lació permetrà facilitar i garantir l’alimentació i autonomia d’aquest tipus de vehicles. En aquesta futura instal·lació hi podran recarregar-se dos vehicles a la vegada, i serà un servei gratuït.

Sánchez-Camacho preveu que el punt de recàrrega pugui estar en funcionament entre finals d’enguany i principis de l’any que ve. Tot i que explica que de moment l’Ajuntament de Malgrat de Mar no preveu la instal·lació d’un segon punt al municipi, ja que afirma que cal veure primer el funcionament de l’estació, el regidor considera que caldrà valorar-ho en futur.

El pressupost del projecte del nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics és d’entorn als 54 Mil euros, IVA inclòs, incloent les obres, instal·lació, legalització i posada en marxa de l’equip.