URGENT

Crítiques als incompliments a la neteja viària a Palafolls

Compartiu aquesta història

El ple d’ahir a la nit a l’Ajuntament de Palafolls, de 4 hores de durada, va servir, entre altres, per debatre la situació del servei de neteja viària al municipi. A preguntes de Palafolls en Comú, el govern municipal va reconèixer no estar content amb l’actual situació, però recorda que el contracte es va signar en l’anterior legislatura i que ha resultat impossible de complir per l’empresa adjudicatària.

El regidor de Serveis, Jordi Villaret, va explicar ahir que  l’actual operadora no compleix el contracte pel que fa a freqüències de pas i els recorreguts marcats a la licitació. Un incompliment que el nou govern ha intentat corregir adequant la freqüència màxima i el recorregut als recursos reals de l’empresa adjudicatària.

Clara Hidalga, de Palafolls En Comú, va acusar a l’actual govern de no fer res per solucionar la situació, i considera que no es pot queixar sempre de l’herència rebuda per l’anterior govern. També va demanar que es deixi de posar el Gloria o el coronavirus com excusa per no actuar.

Per la seva banda, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va assegurar que les clàusules d’adjudicació del contracte van ser un “nyap”, i que per això ara el servei no funciona com hauria de ser. Alemany explica que hi ha l’opció de “rebentar” el contracte i rescindir-lo, però que de moment s’ha volgut reconduir i adequar el servei a les possibilitats de l’empresa adjudicatària abans de començar possibles accions judicials contra l’incompliment contractual. Alemany assegura que no és tant fàcil rescindir un contracte com aquest, que alhora qualifica d’“hipoteca” per l’actual executiu.

Alemany explica que en breu hi haurà un nou tècnic de Medi Ambient i un nou contracte de jardineria que ajudarà a millorar la situació i el control de la neteja.

Per la seva banda, Dolors Agüera, del PSC, va recordar que l’empresa adjudicatària té un contracte signat amb tot un seguit de condicions, i que el va signar sabent el compromís que representava. Alhora, la socialista va lamentar que es qualifiqués de “nyap” el plec de clàusules redactat des de l’Ajuntament.

Alemany va explicar que es vol estalviar el litigi jurídic, però que, per sobre de tot, es vol donar el millor servei als palafollencs, i no descarta rescindir l’actual contracte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics