URGENT

Últims dies per sol·licitar les ajudes familiars i per a empreses afectades per la Covid-19

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte acaba el termini per poder sol·licitar una de les ajudes que l’Ajuntament de Palafolls ha posat en marxa per pal·liar els efectes econòmics que ha provocat la pandèmia de coronavirus.

El consistori ha posat en marxa dues línies d’ajudes. La primera esta destinada a compensar la pèrdua o disminució d’ingressos per a les famílies afectades per la pandèmia.

Aquesta ajuda, que es gestiona des dels Serveis Socials, atorga entre 450 i 600€ d’ajuda segons l’afectació justificada.  Cal ser major de 18 anys o  estar emancipat legalment, estar empadronat a Palafolls i estar afectat laboralment després de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma.

A hores d’ara el nombre de famílies que han presentat sol·licitud s’enfila fins la 50a.

La segona línia d’ajuts és per al teixit comercial i empresarial de Palafolls que també s’ha vist afectat per la crisi derivada del coronavirus. En aquest cas el consistori ofereix un màxim de 1000€ a fons perdut per ajudar a aquells negocis que van haver de  tancar per culpa de l’Estat d’Alarma o per aquells que, tot i mantenir-se oberts, poden demostrar una baixada d’ingressos respecte altres anys. 

A hores d’ara ja són una 20a d’empreses o autònoms que han demanat aquesta ajuda.

L’Ajuntament de Palafolls destina 300.000€ a aquestes ajudes. Es tracta de recursos propis del consistori provinents del seu romanent d’altres anys.

Les sol·licituds són valorades per un òrgan col·legiat del propi Ajuntament que comproven les dades i documentació aportades i atorguen o desestimen les ajudes.

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament o bé a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, amb cita prèvia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics