URGENT

Es reprèn la campanya de civisme en l’estacionament a Palafolls

Compartiu aquesta història

A principis de març la Policia i l’Ajuntament va iniciar una campanya de civisme dirigida especialment als conductors i  a la necessitat de deixar sempre el vehicle ben estacionat a la via pública. La Pandèmia va obligar a aturar aquesta campanya als pocs dies d’iniciar-se i ara es reprèn.

A Palafolls, on hi ha matriculats 5200 turismes i més de 2000 motocicletes i ciclomotors,  hi ha zones amb evidents problemes d’estacionament a la via pública, com ara els barris de Sant Lluís o Santa Maria, cosa que provoca que molts veïns optin per deixar els seus vehicles estacionats en xamfrans, sobre passos de vianants, en places destinades a persones amb mobilitat reduïda, en zones de càrrega i descàrrega o en doble fila ja sigui per uns instants o per tota la nit.

Justament la campanya, amb el nom de “Aparca l’incivisme”, busca eradicar aquest tipus de comportaments al volant i per això s’engega una primera fase informativa  on es deixarà un paper als cotxes mal aparcats assenyalant l’acte incívic i recordar la normativa vigent. A més es fotografiaran els vehicles incívics i es penjaran les imatges a les xarxes socials per tal d’evidenciar el problema.

En uns dies, però, es començarà a sancionar i a retirar els vehicles  que estiguin indegudament estacionats a la via pública. Ho explica el sergent de la Policia Local de Palafolls, Miguel Ángel Marín.

Segons la Policia es nota un nou relaxament en les normatives d’estacionament a la via pública, per la qual cosa es torna a posar en marxa la campanya.

El consistori recorda que aparcar malament pot significar sancions de fins a 200€, segons la gravetat. A més la retirada del vehicle per la grua, pot suposar fins a  134€ més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics