radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » El Maresme vol tenir un ens públic per facilitar l’accés a un habitatge digne

El Maresme vol tenir un ens públic per facilitar l’accés a un habitatge digne

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 325 0

Foto: Harry Strauss – Pixabay

El Consell d’Alcaldies que va celebrar-se aquesta setmana passada va donar llum verda a la proposta feta pel Consell Comarcal del Maresme de crear un ens que promogui i gestioni l’habitatge social en les seves diferents tipologies.

Segons informa el CCM, tal i com constata la Diagnosi sobre la pobresa i la vulnerabilitat social al Maresme, l’accés a l’habitatge es considera una problemàtica a tots els municipis de la comarca, així com una de les vies prioritàries d’actuació per combatre la pobresa al territori; segons l’ens comarcal, es tracta d’una «fita complexa que requereix l’elaboració d’estratègies polítiques a nivell supralocal».

El projecte presentat pel Consell Comarcal del Maresme a les alcaldies maresmenques vol comptar amb la participació dels diferents consistoris, entitats del tercer sector i operadors privats per «enfocar, dissenyar i planificar actuacions coordinades que permetin incrementar el parc d’habitatges de lloguer a la comarca a preus assumibles», per d’aquesta manera evitar l’exclusió residencial.

Segons el consell, el principal objectiu és que els habitatges buits s’omplin amb persones que ho necessiten, que el sòl disponible per a habitatge social a la comarca es pugui executar, bàsicament, en habitatges de lloguer, i que hi hagi més habitatge social aprofitant tots els recursos públics i privats del territori.

Després de rebre l’aprovació del Consell d’Alcaldies, ara el Consell Comarcal del Maresme vol estudiar les formes jurídiques amb què cal dotar l’organisme perquè sigui més eficaç.