radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
La llar d’infants podrà acollir grups de fins a 10 infants a partir de la fase 3
, / 663 0 0

La llar d’infants podrà acollir grups de fins a 10 infants a partir de la fase 3

Ensenyament

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » La llar d’infants podrà acollir grups de fins a 10 infants a partir de la fase 3

El Departament d’Educació ha decidit modificat els plans d’obertura de les aules d’infantil, on s’hi inclouen els infants de 0 a 6 anys.

Una de les principals modificacions del pla aprovat el passat 20 de maig és que, en fase 3, les llars d’infants podran tenir 10 alumnes per mestre enlloc dels 5 permesos fins ara.

A la vegada, Educació ha decidit també permetre el contacte físic amb els infants. El Departament ha reconegut la dificultat de mantenir el distanciament durant tota la jornada i, tot i que apunta que cal mantenir les distàncies físiques “en la mesura del que sigui possible”, ara permet que els professionals puguin tocar o agafar un infant si ho necessita. Aquest canvi afecta no només a les llars d’infants sinó també a les aules de P3 fins a P5, és a dir, tot el cicle d’educació infantil, de 0 a 6 anys.

Anna Gras, educadora de la Llar d’Infants Palafollets, explica que avui han reobert encara amb grups de 5 infants, amb totes les mesures de prevenció i seguretat exigides per evitar contagis per coronavirus. El centre ha obert les aules, bàsicament, per fer acompanyament emocional dels infants i ajudar en el retorn a la normalitat de les famílies.

D’altra banda, en fase 2, Educació ha introduït canvis pel que fa al menjador. Les escoles bressol podran oferir servei de menjador si la titularitat considera que es poden garantir les mesures sanitàries establertes, com és la separació mínima d’un metre entre infants. En aquest sentit, al text s’estableix que en taules grans s’haurà de deixar una cadira de separació entre infants de manera que cada nen no tingui cap altre infant al davant ni als costats, i afegeix que, per raons d’espai, “pot ésser convenient fer els àpats per torns”.