radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Palafolls suma ja 93 ERTO’s i 831 treballadors afectats
, / 550 0 0

Palafolls suma ja 93 ERTO’s i 831 treballadors afectats

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Palafolls suma ja 93 ERTO’s i 831 treballadors afectats

Aquestes són les darreres dades fetes públiques pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Segons Treball, fins aquest dimecres a Palafolls hi ha hagut 93 empreses que han presentat expedients de regulació temporal d’ocupació, que afecten un total de 831 persones treballadores. En comparació amb les anteriors dades, d’ara fa un mes, s’han registrat 3 ERTO’s nous, i 67 nous treballadors n’han resultat afectats.

Dels expedients presentats fins avui, la gran majoria -87- s’han presentat per causes de força major, amb una afectació a 619 treballadors en total. Dins d’aquest grup s’hi inclouen els ERTO com a conseqüència dels efectes del coronavirus. La resta d’expedients, sis, corresponen a altres causes econòmiques, tècniques, organitzatives o productives.

Per sectors econòmics, el que acumula més ERTO’s és el del comerç, amb 28 i 362 treballadors afectats, seguit de l’hostaleria -18 i 85 empleats afectats- i les indústries manufactureres -14 i 210 persones treballadores afectades. També es registren expedients en el sector de la construcció i del transport i emmagatzematge -5 a cadascun-, així com a l’àmbit administratiu i activitats professionals i tècniques.

A Malgrat de Mar, tot i que el municipi compta amb el doble de població que Palafolls, els ERTO’s han afectat fins ara 958 treballadors i treballadores, poc més d’un centenar més que a la nostra vila. Tot i així, el nombre d’expedients registrats a Malgrat -227- és més del doble que en el cas de Palafolls.