URGENT

Les obres del pont ferroviari no s’aturen ni de nit ni als caps de setmana

Compartiu aquesta història

ADIF ha confirmat a RP que es treballa a ple rendiment tots els dies i sense aturar-se per poder refer el pont ferroviari que es va endur la Tordera el passat mes de gener durant el temporal Gloria.

Els treballs es van iniciar pocs dies després de l’esfondrament i actualment es treballa sense descans amb torns de nit i cap de setmana.

Tot plegat, segons el gestor ferroviari, respon a una reprogramació del cronograma de les obres per culpa dels talls obligats pel coronavirus o els temporals viscuts.

Segons Daniel Martínez, portaveu d’ADIF, ara com ara les màquines treballen fent les perforacions i cimentacions dels pilots, que fixaran el pont al subsòl.

Aquests treballs, que continuen a les nits, han provocat les queixes d’alguns veïns de Palafolls que de matinada no poden conciliar el son per culpa del soroll de les màquines percussores que treballen sense descans.

Martínez explica que les obres a les nits continuaran depenent de com avancin els treballs, ja que mantenen la previsió de finalitzar les obres a finals d’any.

La matinada del 22 de gener una forma avinguda va esfondrar part del pont ferroviari, primer, i el de vehicles, després, cosa que ha obligat a enderrocar tots dos ponts i refer-los de nou.

En el cas del pont ferroviari Adif treballa amb un pressupost de 8,6 milions d’euros i es preveu refer el servei entre les estacions de Malgrat i Blanes, que ara es fa en autocar, a principis de l’any vinent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics