radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Inici » Es detecta la presència de senglars en zones habitades de Palafolls i municipis de les rodalies

Es detecta la presència de senglars en zones habitades de Palafolls i municipis de les rodalies

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1193 0

Un senglar al Molí Vell – Foto: Lourdes

La manca d’activitat i, sobretot, de presència de persones a l’aire lliure, degut al confinament dels darrers dos mesos, ha provocat que moltes espècies arribessin a indrets on, fins ara, no s’hi apropaven amb tanta tranquil·litat.

En els darrers dies, diverses persones han assegurat veure porcs senglars a la zona del pipican de Palafolls, també al Molí Vell, així com n’han aparegut a la platja de S’Abanell de Blanes i també a Malgrat de Mar.

Tot i que la seva presència pot sorprendre, ja abans del confinament pel coronavirus s’havia detectat un increment de la presència d’aquests animals salvatges. De fet, fa pocs mesos diversos actors polítics i mediambientals es reunien per fer front al que consideraven que continua essent una problemàtica creixent al Maresme, com és la superpoblació de senglars.

El desembre, els experts xifraven entre 5 i 15 els exemplars de porc senglar per cada quilòmetre quadrat a la nostra comarca. Si bé els especialistes asseguren que no són un risc directe, sí que són causa de problemes greus als nuclis urbans, com pot ser en l’àmbit del trànsit. La causa de tot plegat, segons apunten els experts, cal buscar-la en l’acció humana, que ha modificat els comportament i hàbits d’aquests animals salvatges, que han acabat perdent la por a l’espècie humana.

Durant l’hivern, la presència de senglars en nuclis urbans disminueix, ja que als boscos hi tenen menjar, però quan arriba el bon temps augmenten les seves incursions als nuclis habitats.