radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -18:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Inici » Palafolls s’adhereix a la XXI Setmana Sense Fum

Palafolls s’adhereix a la XXI Setmana Sense Fum

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 520 0

L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat la seva adhesió a aquesta campanya, que té per objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar l’hàbit de fumar i gaudir d’un ambient lliure de fum i residus.

El consistori palafollenc ha informat que, enguany, vol dirigir el lema “Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida!” a la població jove, per tal de prevenir l’inici del consum del tabac, en qualsevol de les seves formes.

L’Ajuntament ha anunciat la intenció de promoure la difusió d’una enquesta que té per objectiu donar a conèixer el consum i l’opinió de la població general en temes d’actualitat sobre tabaquisme. El consistori informa que les dades que es recullin serviran per elaborar un informe que es farà públic abans de començar la Setmana Sense Fum, que tindrà lloc entre el 25 i el 31 de maig d’enguany.

Les organitzacions i institucions participants a la campanya recorden que el tabac continua sent la causa de la mort de 10 Mil persones cada any a Catalunya, i que les persones fumadores són més vulnerables a la Covid-19.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa impulsada per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb participació també de la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb altres entitats locals, per unificar els missatges del Dia mundial sense tabac, que se celebra el 31 de maig, just el darrer dia de la campanya.

 

Foto de portada: Martin Büdenbender – Pixabay