URGENT

Padrins tecnològics per garantir a tothom l’accés telemàtic a l’ensenyament

Compartiu aquesta història

Sota el nom de “padrí tecnològic”, l’Ajuntament de Palafolls ha posat en marxa aquests dies una iniciativa perquè tots els infants i joves del municipi puguin encarar amb garanties el tercer trimestre. El confinament ha obligat a reorganitzar el calendari lectiu i també la manera com s’imparteix la matèria escolar, que passa desenvolupar-se principalment de forma telemàtica.

Tot i així, no totes les famílies disposen dels recursos necessaris per poder seguir l’ensenyament escolar de forma virtual, i això ha fet engegar una iniciativa per fer-los accessibles a tothom. Així, la iniciativa proposa a les famílies que es converteixin en “padrins tecnològics” dels seus veïns i veïnes que puguin tenir-ne la necessitat, compartint l’accés a Internet via Wi-Fi a l’entorn més proper durant unes hores determinades.

Anna Rovira és tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palafolls.

L’Ajuntament proposa que es pactin horaris entre els qui comparteixen Internet i els que el reben, per tal que puguin utilitzar la xarxa per descarregar les tasques escolars i poder mantenir el contacte amb el centre educatiu, i crear d’aquesta manera un ambient de cooperació social amb l’entorn més proper durant aquests dies de confinament.

A la vegada, la iniciativa del “padrí tecnològic” també proposa que aquelles famílies que ja no tenen fills estudiants puguin compartir suports tecnològics, com pot ser un ordinador, amb aquelles famílies a les quals sí que pot ser d’utilitat durant aquests dies i que no en disposen.

L’Ajuntament de Palafolls ha posat a disposició el mail plf.ensenyament@palafolls.cat per qualsevol dubte que es tingui o per donar suport entorn aquesta iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics