URGENT

Els ERTO de força major ja afecten prop de 26.500 maresmencs

Compartiu aquesta història

El Departament de Treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya ha publicat les dades relatives al nombre d’expedients de regulació temporal de l’ocupació que s’han demanat en l’últim mes i de les persones treballadores afectades per aquests ERTO.

Pel que fa a la nostra comarca, s’han registrat 4.616 ERTO per força major. Són aquells que es poden atribuir, amb alta probabilitat, a l’actual crisi del confinament obligatori per la COVID-19. És la quarta comarca catalana amb més ERTO presentats rere el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Aquests 4.600 expedients de regulació afecten a un total de 26,500 persones.

En l’última setmana han augmentat en 200 els ERTO a la nostra comarca. Són uns 3000 treballadors més afectats en els últims dies.

En aquestes dades, segons el propi Departament de treball, no s’inclouen els ERTO resolts pel Ministeri de treball i economia social ja que afecten més d’una comunitat autònoma.

Pel que fa als procediments administratius d’extinció de contractes de treball (acomiadament col·lectiu), de suspensió temporal de contractes de treball, o de reducció temporal del jornada actualment hi a 188 expedients presentats en l’últim mes. En aquest cas els afectats són 2,500 treballadors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics