radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05-13:00
Inici » Malgrat col•loca plafons informatius davant d’edificis històrics

Malgrat col•loca plafons informatius davant d’edificis històrics

COMPARTEIX-HO
, / 703 0

El municipi fa temps que reivindica el seu passat. Ara el consistori ha col•locat 19 nous panells informatius per identificar i recordar la història i el patrimoni local en diferents espais de Malgrat ja siguin espais catalogats com edificis i places singulars del patrimoni històric i arquitectònic.

Així el consistori ha posat plaques identificatives i amb una breu descripció històrica de l’espai davant les escoles, a l’aparcament de l’antic sindicat, a Can Campassol, Antic Hospital i Capella, la plaça de La Barretina, o allà on anys enrere s’aixecava Fàbrica de l’Aigua, entre d’altres indrets.

L’objectiu és fer visible la informació bàsica de l’edifici i la seva història, i d’aquesta manera, fer valdre i alhora donar-lo a conèixer tant als malgratencs com a les persones que visiten el poble. Els panells a més del text informatiu inclouen codis QR per tal d’obtenir una informació ampliada de l’element patrimonial.
Aquests 19 plafons completen els que ja es van col•locar l’any passat en 7 edificis catalogats com l’Ajuntament, les peixateries velles o l’església.
Aquesta acció es va iniciar el mandat passat gràcies a una proposta de la ciutadania a través del pressupost participatiu de 2018.