radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Inici » El temporal Glòria deixa empremta a Palafolls

El temporal Glòria deixa empremta a Palafolls

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 854 0

El desbordament del riu Tordera al seu pas per Palafolls i a la seva desembocadura al mar ha deixat inundada tota la zona propera al riu, tant a Palafolls, com també a Blanes o Malgrat.

Al nucli urbà de Palafolls, per exemple, l’aigua va inundar tota la zona de la Riera de la Burgada, propera al límit del muncipi amb el riu Tordera, i va acabar arribant a l’estacionament del restuaurant “Lloc 9”, situat a pocs metres de la rotonda d’accés al municipi des de Blanes.

Pili Agell, responsable del local i també de l’Escape Room Breaking Palafolls, situat al costat, explicava ahir al matí les afectacions amb què s’havia trobat.

L’aigua ha negat també algunes instal·lacions properes a la llera del riu, com és el cas del camp de vol.

El seu responsable, en Pere, explicava la situació als micròfons d’aquesta emissora.

També, dins la zona afectada, hi ha la Protectora d’Animals de Palafolls, que ha vist com s’inundaven les seves instal·lacions i que va obligar a evacuar els animals acollits.

Al migdia, l’entitat informava que tots els animals ja havien pogut ser reallotjats a les cases de diverses famílies del municipi, que van respondre a la crida de la protectora.

Crisitna Dalmau és presidenta de l’entitat.

Un dels punts afectats per l’aigua de la Tordera han estat també els camps agrícoles més propers al riu. Un dels pagesos de la zona, en Miliu, en parlava als micròfons de RP.

D’altra banda, dimarts es va haver d’evacuar al personal de Planters Casas, un dels negocis situats en una de les zones que ha quedat inundada, prop del pont d’en Pixota.

Felip Casas és propietari d’aquest negoci.