URGENT

Palafolls col·laborarà en la divulgació del dret a morir dignament

Compartiu aquesta història

Anit el ple de l’Ajuntament va aprovar per assentiment, és a dir, amb el vot a favor de tots els regidors i regidores, una moció de suport al dret a morir dignament. La moció recorda que tot i que hi ha gran part de la població a favor d’aquest dret, només un 1% tenen realitzat el document de voluntats anticipades. Es tracta d’un document en el qual qualsevol persona pot decidir les actuacions sanitàries que se li poden fer depenent de la situació en la que es troben.

El dret a morir dignament és encara un tema tabú. Per intentar revertir aquesta situació, l’Ajuntament de Palafolls va aprovar ahir una moció en suport a l’eutanàsia i el suïcidi assistit.

La moció recorda que la llibertat personal de decidir no s’ha de perdre mai i per això demana al Parlament i al Congrés que treballin en una legislació que reconegui aquest dret i es despenalitzi l’eutanàsia.

La moció va més enllà de les paraules i també compromet a l’Ajuntament a treballar en aquest sentit. Així Palafolls formarà a treballadors municipals en el dret a morir dignament i donarà visibilitat a les activitats de l’Associació pel Dret a Morir Dignament. Una entitat amb la que es farà un acord de col·laboració per la divulgació al poble sobre el tema. Es preveu especialment treballar amb els centres escolars per tal que es facin activitats de reflexió entorn al dret a morir dignament. Ho explicava Elena Carles, regidora de Serveis Socials de Palafolls.

La moció estava presentada per les tres formacions amb representació a l’Ajuntament i totes tres hi van votar a favor. Dolors Agüera, portaveu del PSC, va assegurar que cal regular la mort digne per evitar haver de traslladar la responsabilitat a les persones properes.

En el mateix sentit es va manifestar la portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga que va reivindicar la mort digne. Hidalga assegura que ningú es mereix una agonia cruel i que ningú té el dret de decidir com ha de morir un altre.

La moció es va aprovar amb els 13 vots a favor de tot el consistori .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics