URGENT

L’Institut de Palafolls impulsa un nou model sancionador alternatiu pels alumnes del centre

Compartiu aquesta història

Aquest matí, l’Ajuntament de Palafolls i l’Institut de la Font del Ferro han signat un conveni per tirar endavant el «Projecte Via».

Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu oferir un tipus de mesures alternatives als joves del centre que són sancionats per incompliment de les normes fonamentals de convivència.

Amb el projecte es vol evitar que aquests alumnes percebin la suspensió de la seva activitat escolar com un període de vacances o com un espai de temps lliure sense obligacions.

El nou model s’aplicarà a joves amb 3 dies o més de sanció, als quals se’ls donarà un espai on puguin continuar el seu curs acadèmic, ja sigui amb deures, acollides, acompanyaments o assessoraments.

Montse Casado és la cap d’estudis de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls.

El consistori considera que l’opció d’expulsar a l’alumne de l’Institut no és una mesura que beneficiï ni al propi jove ni tampoc a la seva família.

Casado explica que, tot i que no era una necessitat de primer ordre de cursos anteriors, sí que calia aplicar aquest tipus de mesura, especialment tenint en compte el nombre creixent d’alumnes que acull el centre.

El «Projecte Via» ha nascut del treball conjunt entre la Regidoria d’Educació, Joventut, Serveis Socials i l’Institut, i vol també millorar la convivència al centre educatiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics