radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'GorraDimarts, 10:00-13:00
Presentació a Malgrat del llibre sobre els Maristes «Trencar el silenci: deu rostres, deu veus»
, / 571 0 0

Presentació a Malgrat del llibre sobre els Maristes «Trencar el silenci: deu rostres, deu veus»

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Presentació a Malgrat del llibre sobre els Maristes «Trencar el silenci: deu rostres, deu veus»

El treball recull el testimoni de deu educadors i educadores vinculats als centres educatius dels Maristes a diferents països. En el llibre parlen de com viuen la tasca que han hagut de fer els maristes en matèria de protecció a la infància. El llibre ha estat escrit pels periodistes Imma Amadeo i pel malgratenc Jordi Martínez.

El llibre mostra des d’una visió global deu testimonis que, des de diversos àmbits i des de la seva experiència íntima i personal, expliquen la tasca que desenvolupen per la prevenció i la protecció de l’abús sexual a les obres educatives maristes.

Una tasca que passa per la formació, l’acompanyament, la sensibilització, l’empoderament, i també els entrebancs i els interrogants que se’n deriven. Es tracta del testimoni de deu professionals que, des del seu punt de vista i la seva realitat, s’enfronten a la tasca de treballar per la prevenció i la protecció d’infants i joves en països i en contextos diferents.

El llibre recull els esforços de les institucions maristes per dotar-se d’eines per garantir la protecció d’infants i joves, com ara la Guia per a la protecció dels infants: Drets, pautes i orientacions aprovat l’any 2013. Es tracta d’un document que té com a objectius assegurar una resposta eficaç davant les sospites o la certesa de casos d’abús sexual o maltractament als menors i desenvolupar eficaçment estratègies encaminades a la prevenció de les situacions d’abús sexual i maltractament.

La presentació a Malgrat serà aquest vespre, a partir de les 19,30h, a la Biblioteca La Cooperativa.