URGENT

L’evolució de Malgrat en una exposició de 2 fotografies panoràmiques de gran format

Compartiu aquesta història

L’Arxiu Municipal inaugurarà aquest diumenge 1al migdia l’esperada exposició “Des del campanar. Un recorregut interactiu pel Malgrat de 1932 i de 2019”.

La mostra permet al visitant contemplar l’evolució de Malgrat a partir de la comparació entre dues fotografies panoràmiques. La primera és una fotografia d’uns 9 metres de llargada feta pel fotògraf local Josep Bechdejú l’any 1932.

Imatge des del campanar de Malgrat. Josep Bechdejú, 1932 (Arxiu de Malgrat)

Es tracta d’un seguit d’instantànies que Bechdejú va fer des de dalt del campanar de Malgrat fa prop de 90 anys.

Les fotografies s’han unit i tractat per oferir una amplia panoràmica del municipi a inicis dels anys 30

A l’altra banda de la sala d’exposicions de l’Arxiu Municipal hi haurà una altra imatge encara més gran de l’actual visió de Malgrat de Mar. Aquesta ultima imatge la componen més de mil fotografies de 50 megapixels cadascuna i realitzades totes elles aquest 2019.

Aquestes dues panoràmiques permeten veure l’evolució del poble de Malgrat en el últims 90 anys.

A més, permetrà interactuar i veure en el seu mòbil o tableta informació sobre un centenar de llocs i edificis identificats a les fotografies exposades.

A través de la tècnica de realitat augmentada, es podrà visualitzar aquesta informació rellevant sobre punts d’interès. Per fer-ho caldrà descarregar-se una aplicació per a dispositius mòbils i enfocar les fotografies exposades amb la càmera del dispositiu, tant mòbil com tableta. A la pantalla apareixerà el nom de l’edifici, la seva ubicació i, en alguns casos, una fitxa ampliada amb fotografies d’època.

L’exposició es podrà visitar cada dia al matí excepte els dissabtes no festius, i els dies més assenyalats de les festes de Nadal.

La mostra ha comptat amb la col·laboració del Grup d’Amics de l’Arxiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics