URGENT

71 persones participen enguany del Voluntariat per la Llengua a Blanes

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una iniciativa per compartir el català entre parelles lingüístiques, formades per aprenents i voluntaris, i que enguany ha arribat ja a la 22a edició.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, el programa acull aquest nou curs un total de 71 persones, repartides entre 37 aprenents, procedents de diversos països, i 34 voluntaris i voluntàries.

La major part de persones que participen del projecte -un 29%- tenen l’origen al Senegal, Xile o l’Estat espanyol, mentre que la resta provenen de països com Uruguai, Veneçuela, Hondures, Polònia, Colòmbia, Romania, Marroc i Nigèria.

Les parelles lingüístiques tenen el compromís de practicar el català en converses informals almenys una hora a la setmana, en el context que vulguin i quan més bé vagi als participants, i durant un total de 10 setmanes.

Enguany, el Voluntariat per la Llengua es va presentar dijous de la setmana passada a l’Ajuntament de Blanes, en un acte conduit per la directora de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola.

Sola va valorar molt positivament la tasca feta des de la iniciativa durant els seus 15 anys de trajectòria, durant els quals ha aconseguit mobilitzar més de 3.000 persones.

El Voluntariat per la Llengua a Blanes s’organitza des de la mateixa oficina lingüística i l’Ajuntament d’aquesta ciutat veïna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics