URGENT

Blanes expedieix carnets que permeten alimentar els gats de carrer

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament va lliurar dilluns els primers carnets que permeten alimentar les colònies de gats al carrer que hi ha a la ciutat. Es tracta de 62 carnets que autoritzen als seus portadors a alimentar els gats que hi ha a la via pública. Es tracta d’una autorització necessària per tal de complir amb la normativa local que prohibeix a la ciutadania alimentar animals –gats, coloms, gavians, ocells…- a la via pública.

El passat mes de juny l’Ajuntament de Blanes va signar un conveni amb l’associació Sa Gatonera per a la gestió de les colònies de gats al carrer. Mitjançant aquest acord, el consistori autoritzava l’existència de la figura dels alimentadors acreditats que, alhora, s’encarreguen del control dels diferents llocs on s’hi aixopluguen els felins, espais distribuïts arreu del municipi.

Els punts d’alimentació, que s’intentarà que siguin menjadores, estan instal·lats en zones amagades, per evitar que se n’aprofitin rates, ratolins, escarabats, o fins i tot coloms, gavians.

Aquestes menjadores no poden quedar de manera permanent a la via pública, i cal netejar i recollir les restes d’aliments que altres veïns hagin pogut deixar. Es vol minimitzar tant les olors desagradables com la presència de cucs o mosques, així com de deixalles escampades.

Tanmateix, s’indicava que l’alimentació ha de ser preferentment amb pinso sec, ja que evita la presència de restes d’aliments en estat de putrefacció, les males olors i la conseqüent proliferació d’insectes, plagues, o bé problemes digestius que puguin tenir els animals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics