URGENT

Palafolls editarà una revista de recerca sobre la seva història

Compartiu aquesta història

El primer document que esmenta el nostre municipi data del 947 i fa referència a l’església de Sant Genís. Més de mil anys d’història amb vestigis tant importants com la mateixa l’església romànica de Sant Genís o el Castell de Palafolls, que fou el centre d’una de les baronies més importants de la Catalunya Medieval.

Un municipi que ha donat un bisbe de Girona, un historiador que s’inventava els seus relats, en el que han viscut poetes com Joaquim Ruyra i que ha vist creixer dos barris amb l’arribada de milers de nous veïns vinguts d’altres indrets d’Espanya a mitjans del segle passat. Un segle en el que Palafolls ha multiplicat per 10 la seva població.

La història de Palafolls, tant la més antiga com la més contemporània, té aspectes poc coneguts i poc estudiats. És per això que l’Arxiu Municipal de Palafolls promou la recerca històrica, cultural i patrimonial sobre el nostre municipi i ho fa amb la creació d’una revista anual que anirà publicant articles relacionats amb el passat del nostre poble. Fèlix Bota és l’arxiver de Palafolls

Es tracta d’un projecte que fa mesos que s’està preparant i que comença a agafar forma.

De moment els responsables de la nova revista, que encara no té nom, buscant els articulistes que investiguin sobre aspectes del patrimoni material o immaterial de Palafolls, aspectes de la seva història o d’assumptes culturals relacionats amb el municipi que ajudin a promoure i posar en valor la història local.

La previsió és que el primer número de la revista pugui aparèixer el proper mes de setembre, coincidint amb la Festa Major de Palafolls, i que tingui un caràcter anual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics