URGENT

Palafolls concorrerà al PUOSC amb la creació d’una via cívica a la zona agrícola

Compartiu aquesta història

Avui divendres acaba el termini de presentació de projectes per optar a les ajudes del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

Palafolls hi concorrerà amb 3 projectes concrets que aspiren a aconseguir els 250,000€ de subvenció màxima a la que opta el nostre municipi.

El primer dels projectes preveu condicionar el camí de sorra de Can Sureda per convertir-lo en una via cívica que permeti visitar la zona agrícola propera al riu, de forma delimitada i no invasiva. El projecte presentat preveu mantenir el camí similar a l’actual, però incloent-hi tres zones de descans en tot el recorregut. Seran en zones que ofereixin vistes al pla agrícola amb miradors habilitats i que inclouran bancs, panells informatius i fins i tot zona de wifi gratuït. Per facilitar l’ús d’aquesta via, es situaran dos estacionaments de vehicles a cada un dels extrems. Un al camp de futbol, que inclourà espais per autocaravanes i de bicicletes i un segon a la zona del camp de vol.

Jordi Villaret és el regidor d’urbanisme de Palafolls

El tercer projecte presentat a la convocatòria del PUOSC és la rehabilitació i condicionament de la Protectora d’Animals de Palafolls, situada a peus d’aquesta nova via cívica. El regidor explica que es preveuen millorar les condicions del centre, les oficines i les zones tancades dels animals.

Aquests tres projectes tenen un cost aproximat de 370.000€, i el consistori espera poder aconseguir els 250,000€ que, com a màxim, podria aconseguir el nostre municipi del PUOSC, pels propers 4 anys.

Aquestes tres actuacions específiques formen part d’un projecte d’Ordenació de l’Espai Agrari del Delta de la Tordera, aprovat aquesta mateixa setmana pel govern municipal i que té com objectiu potenciar aquesta zona agrària del poble i ordenar les activitats de lleure i el turisme en els espais d’horta de Palafolls .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics