URGENT

Crisi al govern a Malgrat per la pancarta de «Llibertat Presos Polítics»

Compartiu aquesta història

El govern municipal de Malgrat, del PSC i Junts x Catalunya, viu aquests dies la seva primera polèmica interna a raó del procés.

L’alcalde de Malgrat, el socialista Joan Mercader, ha ordenat retira la pancarta de «Llibertat presos polítics» que s’havia col·locat a la façana lateral del consistori, la que dona a les peixateries velles, per ordre del primer tinent d’alcalde Jofre Serret, el soci de govern de Junts x Catalunya.

L’element s’havia recol·locat aquest dilluns a la part superior de l’edifici consistorial, i ahir mateix Mercader, n’ha ordenat la retirada apel·lant al «principi de neutralitat política que ha de tenir una institució pública».

Segons l’alcalde, Serret hauria ordenat la col·locació de la pancarta aprofitant la seva absència durant dos dies. Dues jornades en les que l’alcaldia estava delegada al mateix Serret.

Mercader assegura que, fins al moment, sempre hi ha hagut predisposició per arribar a diferents acords per trobar alternatives per mantenir la neutralitat de la institució.

En aquest sentit, i segons reitera l’alcalde, es mantindran «ferms» en la defensa de la neutralitat a les institucions i en la voluntat de «treballar pel poble». Mercader considera que el principal objectiu de l’Ajuntament ha de ser la gestió municipal.

Dilluns es va penjar la pancarta, segons indica Ona Malgrat, en compliment d’una moció aprovada pel consistori malgratenc i que va comptar amb el suport de totes les forces polítiques excepte els socialistes.

 

Imatge de portada: Ona Malgrat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics