URGENT

L’Ajuntament retira el controvertit aparcament de bicicletes del costat de l’edifici consistorial

Compartiu aquesta història
El nou aparcament de bicicletes, aquest matí – Foto: RP

Fins ahir al matí, a la paret lateral de l’Ajuntament de Palafolls s’hi ubicava un estacionament per a bicicletes que ha estat objecte de controvèrsia en els darrers anys per la seva forma.

L’equip de govern considera que aquest element tenia «connotacions sexistes», i per aquest motiu ahir va procedir a retirar-lo de la via pública i substituir-lo per un estacionament convencional.

En el moment la seva inauguració, fa 11 anys, ERC va criticar des de l’oposició la decisió de l’aleshores govern socialista d’instal·lar aquest element, ja que denunciaven que era «una iniciativa provocadora i intencionada», i que simulava, segons els republicans, «el perfil d’una dona agenollada en una connotació sexual vexatòria».

Susanna Pla, regidora de Governació de l’Ajuntament de Palafolls, considera que la decisió s’ha pres «per sentit comú».

En un primer moment, es va decidir situar aquest polèmic aparcament just davant del Casal de la Dona, fet que va generar queixes entre les membres del casal, que consideraven a l’element «ofensiu» i «denigrant».

Pla afirma que anteriorment ja havien rebut queixes i peticions per retirar aquest estacionament, i insisteix en què la decisió de retirar-lo ja era una de les accions previstes per l’actual equip de govern.

Des d’ahir dimarts, al lloc que ocupava el polèmic aparcament s’hi han instal·lat cinc elements metàl·lics que es continuen utilitzant per estacionar-hi bicicletes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics