URGENT

Diversitat d’opinions davant el nou ferm de la passera de Sant Lluís

Compartiu aquesta història

A finals del mes de setembre, la passera que comunica el barri de Sant Lluís amb el nucli de Palafolls reobria amb un nou paviment fet d’alumini antilliscant.

Aquesta era la nova aposta de l’Ajuntament després de la substitució de l’antic ferm de fusta, que amb el temps s’havia anat fent malbé, degut a la climatologia i a l’incivisme.

Pràcticament un mes i mig després de posar-se en marxa de nou, alguns dels veïns de Sant Lluís amb qui ha pogut parlar aquesta emissora han fet valoració del nou paviment.

En alguns casos, valoren positivament la millora d’adherència d’aquest nou terra respecte el que hi havia anteriorment, i consideren que és millor.

En alguns casos, malgrat assegurar que el pont no patina tant com abans, alguns veïns afirmen no percebre una sensació de seguretat. D’altra banda, els usuaris esperen que la ciutadania respecti la infraestructura i que no es malmeti com ja ha passat anteriorment.

Són els casos d’en Manuel, la Pili i la Rosa.

Alguns d’aquests veïns també han apuntat que el ferm no és del tot òptim pels seus animals de companyia, mentre que d’altres assenyalen que la part inicial de la passera des de Sant Lluís queda plena de pedres del camí que hi porta, que és de sorra, i es pregunten si caldria actuar-hi per evitar possibles danys al ferm.

El paviment original de la passera, inaugurada l’any 2014, era de fusta de Finlàndia, però amb els anys va anar patint una degradació considerable degut a les inclemències del temps però també per l’ús incívic que es va fer del pont.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’havia denunciat en diverses ocasions el pas de quads i fins i tot de cavalls per la passera, on està expressament senyalitzada la prohibició d’aquests tipus transports.

El canvi del ferm ha tingut un cost de 141.000 euros, finançats per mitjà d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics